Volvo Marine

Volvo marine  este una din cele mai semnificative si receptive companii  producatoare de propulsii marine, cu o lunga traditie de inginerie inovatoare.

Unul din atuurile fundamentale ale firmei il constituie partea de service si consultanta a serviciilor oferite, la aceasta ora mai mult de 120 tari avand retele de dealeri si reprezentante.

Propulsiile oferite de Volvo marine sunt de patru categorii :
      
1.  Sail boat, cu puteri de la 11CP la 174 CP;
Acest tip de motoare diesel sunt caracterizate de inalta performanta, atat in ceea ce priveste cuplul la turatii reduse cat si în ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil. Zgomotul, vibratiile sunt la niveluri sunt scazute, ceea ce face viata la bord si mai confortabila.
Motoarele  din seria D  sunt motoare de turatii mici, ceea ce inseamna doar 1,800-2,300 rpm la viteza de croaziera.

2.  Linie de axe (inboard) , cu puteri de la 11 CP la 900 CP;
Aceasta categorie reprezinta “grosul” brandului Volvo marine, instalatiile de propulsie de acest tip fiind folosite atat la ambarcatiunile de agrement cat si la cele de serviciu, unde sunt necesare motoare cu rating comercial. Motoarele folosite ofera un cuplu marin puternic, care sa conduca la o acceleratie rapida, precum si viteza de croaziera eficienta. Prin combinarea acestor motoare cu emisii poluante scazute cu accesorii inteligente pentru condusul ecologic, consumul de carburant si emisiile de CO2 sunt menĊ£inute la un nivel foarte scazut.

3.  Sterndrive (aquamatic), cu doua variante de motoare :   
-diesel, cu puteri intre : 140-370 CP
-benzina, cu puteri intre : 190-420 CP
      
Acest sistem de propulsie, cunoscut si sub denumirea de transmisie in Z, a fost inventat in anii 50, cand a apurut prima data tendinta de a gasi variante de inlocuire a motoarelor de tip outboard, pastrand insa din calitatile lor, si anume de a imbina calitatile unui motor interior cu manevrabilitatea oferita de  unul exterior. Astazi acest tip de motor a cunoscut o extindere foarte mare, in special pentru zona de agrement si pentru anumite aplicatii speciale.

4.  IPS, cu puteri de la 260 CP la 900 CP
Cel mai modern sistem de propulsie Volvo marine este sistemul IPS. Astazi, mai mult de 10.000 de unitati sunt instalate pe mai mult de 250 de modele diferite de ambarcatiuni la nivel mondial.