Service Nautic

Activitatea de service nautic este o activitate specifica ambarcatiunilor si salupelor si are mai multe componente, in principal fiind vorba despre service-ul pentru instalatiile de propulsie si service-ul pentru ambarcatiunea propriu-zisa cu echipamentele din dotare.

Pentru instalatiile de propulsie service-ul poate fi specializat, atunci cand exista o autorizare de la un producator prin reprezentantul national, sau general, atunci cand se realizeaza lucrari de reparatii pentru diverse instalatii de propulsie. Pentru primul caz, exista obligatia de a asigura garantiile conform contractelor de vanzare ale motoarelor si reviziile periodice conform fiselor date de furnizori.

Firma noastra are service autorizat de producator pentru urmatoarele marci: Yamaha (motoare inboard si outboard), MarineDiesel, SoleDiesel, Volvo.

Lucrarile de reparatii si interventii la instalatiile de propulsie se pot face atat in cadrul firmei, in atelierul specializat, cat si pe teren, adica la locatia ambarcatiunii. Pentru acest din urma caz firma are in dotare o salupa rapida de interventie cu care poate ajunge in cel mai scurt timp la locul solicitat.

Componenta de service nautic referitoare la ambarcatiune este foarte asemanatoare cu service-ul de caroserii din zona auto. Ea presupune reparatii si interventii la: corp, amenajari si instalatii si echipamente.

In afara interventiilor determinate de defectiuni si evenimente nedorite service-ul ambarcatiunilor presupune si operatii periodice de intretinere si revizii la corp si echipamente.
Aceste operatiuni au loc cu preponderenta primavara, inaintea inceperii sezonului nautic.
Primele interventii se fac la corpul exterior. Se curata, se repara loviturile, se lustruieste si se vopseste cu vopsea antivegetativa partea imersa a corpului.
Apoi se trece la verificarea instalatiilor ambarcatiunii de la cea de guvernare pana la instalatia electrica, verificandu-se toti consumatorii. Se fac probe de cheu, verificandu-se comenzile motorului, pompa de santina si echipamentele de salvare.
Se recomanda ca dupa toate aceste verificari sa se faca si probe de mars timp de macar o ora pentru a avea un sezon “linistit” si lipsit de “evenimente”.

Firma noastra realizeaza toate operatiunile de service nautic, enumerate mai sus, avand o experienta bogata in domeniu, personal specializat si o baza materiala corespunzatoare, incluzand o platforma la malul Dunarii cu rampa pentru ridicarea si lansarea la apa a ambarcatiunilor.