Motor Yamaha

Agrementul nautic nu poate fi astazi „despartit” de termenul de „motor Yamaha”, aceasta pentru ca brandul Yamaha este lider de piata in acest domeniu.
 
Compania a luat fiinta in iulie 1955 sub numele Yamaha Motor Co, Ltd. , în Japonia, în iulie 1955, cand pe o piata „aglomerata”  mai mult de 150 de producatori de motociclete concurau pentru supravieţuire. De atunci, compania a evoluat continuu, ajungand astazi unul din cei mai mari producatori de motoare pentru toate aplicatiile posibile.

Fondata in 1968, Yamaha Motor Europe NV (YME) este sediul regional al Yamaha Motor Company in Europa. YME este responsabil pentru coordonarea activitatilor de marketing si vanzari de produse Yamaha pe piata europeana, in principal: motociclete Yamaha si scutere, motoare marine inboard si outboard, vehicule WaveRunner, vehiculele de teren (ATV-uri), automobilele de golf, snowmobile şi generatoare.

Ambarcatiunile cu motor Yamaha sunt prezente pe toate continentele, producatori din cei mai renumiti apeland la solutiile de propulsie oferite de aceata firma.

In categoria motoarelor outboard, motoare in majoritate covarsitoare pe benzina, Yamaha are o gama completa, atat pentru motoarele in doi timpi cat si pentru cele in patru timpi. Daca la motoarele in doi timpi „noutatile” tehnologice apar din ce in ce mai greu, evolutia celor in patru timpi a fost spectaculoasa in ultima vreme, mai ales in ceea ce priveste puterile, din ce in ce mai mari, si emisiile de noxe, din ce in ce mai mici. Yamaha, ca lider de piata, s-a aflat in primele randuri, astfel ca astazi, cel mai puternic model de motor Yamaha, cel de 350CP se afla in varful ierarhiei.

In categoria motoarelor inboard, diesel, performeaza in ultimii ani si compania Yamaha Motor, prin modelul sterndrive, cu variantele in 4 si 6 cilindrii. Puterile acestora pleaca de la 150 CP (utili), pana la modelul de 315 CP, cu variante supraalimentate. Transmisiile dezvoltate de Yamaha sunt specifice acestei firme, ele deosebindu-se de cele clasice (mecanice), prin cuplajele hidraulice. Acest sistem ii confera calitati suplimentare, puterea transmitandu-se la elice fara socuri, ceea ce duce in final la un confort suplimentar al proprietarilor de ambarcatiuni motorizate de Yamaha.

Nu in ultimul rand, Yamaha produce si un model electric, este adevarat in cateva variante , de puteri mici, avand ca destinatie propulsii auxiliare.

SPAT SA are o bogata experienta in motorizarea si intretinerea ambarcatiunilor de agrement si a salupelor de serviciu echipate cu motoare Yamaha, la baza acestei experiente stand 10 ani de activitate si cateva sute de motoare, de toate categoriile, ce au echipat atat produse ale firmei cat si alte ambarcatiuni remotorizate.