Motor Suzuki

Firma Suzuki are o vasta experienta in proiectarea si fabricarea de motoare în patru timpi pentru utilizari diferite cum ar fi: moto, auto, nautic si alte domenii.

Folosindu-se de experienta deosebita, inginerii de la  Suzuki aduc in permanenta noi imbunatatiri motoarelor pe care le realizeaza. Astfel in domeniul nautic au introdus de curand un nou model de motor Suzuki, motor complet nou , cu trei cilindri in linie, DOHC, cu patru supape pe cilindru. utilizarea eficienta a tehnologiilor avansate oferindu-i acestui model, DF60, performante high-tech, functionare eficienta, si economie de combustibil excelenta.

De asemenea, inginerii de la Suzuki au reproiectat fiecare parte componenta, aplicarea cunostintelor si progresele tehnologice acumulate in ultimul deceniu ducand la un model de motor Suzuki care este cel mai usor si cel mai compact din clasa sa.

Alt model nou de motor Suzuki este DF300, un motor de 4.0 litri V6 cu un profil cam agresiv, care ofera o putere maxims si performanta la rotatii mari. Acest model beneficiaza de tehnologie VVT (Variable Valve Timing), lucru ce ii confera un cuplu suplimentar de care motoarele de tip outboard au nevoie la aceeleratii scazute. VVT realizeaza acest lucru prin ajustarea momentului a supapelor de admisie, permitandu-le sa deschida inainte ca supapele de evacuare sa fie complet inchise, creand un moment de suprapunere, moment în care ambele seturi de supape sunt deschise. Folosind VVT, aceasta suprapunere poate fi marita sau micsorata prin modificarea calendarului de admisie.

O alta directie in care performeaza cei de la Suzuki este si asa zisul Suzuki Precision Control, care ofera constructorilor de ambarcatiuni, un sistem de control avansat tehnologic.
Nucleul sistemului este un sistem sofisticat de control, bazat pe computer care inlocuieste cablurile mecanice gasit in sistemele de control conventionale,  cu cabluri electronice, acestea eliminand sursa de frecare şi rezistenta. In timp ce va bucurati de buna functionare, fara strangulare si frecare, computerul sistemului se “ocupa” de prelucrarea si  transmiterea de comenzi in timp real la servomotoarele motorului care fac toata  “munca fizica”, oferind control precis,  acceleratii fine, si schimbari de directie ferme. Acest lucru este cel mai evident in gama de turatii reduse in cazul in care operatiunea este in mod evident lina si precisa.
Suzuki Precision Control, are de asemenea caracteristici de sisteme de protectie care ajuta motorul Suzuki impotriva pagubelor cauzate de proasta gestionare. In plus, designul sau si modul de montaj simplu, determina o instalare usoara, reducand timpul necesar pentru finalizarea unei ambarcatiuni cu motor outboard de mare putere. Mai mult, sistemul oferă un control de precizie si pentru instalari multiple, adica montarea pe aceeasi ambarcatiune a doua sau trei motoare.

Toate acestea duc catre concluzia alegerii unui motor Suzuki atunci cand avem de motorizat o ambarcatiune.