Motor Sole Diesel

Sole SA este o companie, cu peste 50 de ani de experienţă în dezvoltarea si fabricarea de motoare diesel marine. Solutiile propuse de aceasta companie, a oferit,  inca de la inceput, un raspuns global la nevoile clientilor sai cu o gama larga de motoare marine, seturi de generatoare marine, şi accesorii.

Fiabilitatea tuturor produselor firmei este rezultatul unui atent proces de proiectare şi a unui sistem de producţie de înaltă precizie, care permite să se lucreze în conformitate cu cerinţele din ISO 9001:2000.

Sole Diesel are o reţea extinsă de dealeri în toată lumea pentru a garanta cele mai bune servicii post-vanzare, cu o singura filozofie :  pasiune pentru ”albastrul” motoarele noastre si ”albastru” pentru mediul inconjurator.

Motoarele Sole diesel au la baza motoare diesel agricole, de fabricatie japoneza, Mitsubishi si Nissan in principal, lucru care le asigura o fiabilitate deosebita. Gama de puteri este intre 17 si 205 CP, turatiile folosite , intre 3000 si 3500 rpm, recomandandu-le pentru utilizari in cazul salupelor de serviciu si pescuit, si al agrementului in regim de viteze mici.

Ambarcatiunile si salupele comerciale dotate cu motor Sole Diesel folosesc cu preponderenta sistemul de propulsie cu linie de axe, firma oferind solutie completa de propulsie de la contactul de pornire la elica, incluzand aici si etansarile pentru trecerile prin corpul ambarcatiuni si prizele de apa si aer.
Se mai foloseste si sistemul Sail Drive de propulsie dar numai in cazul velierelor care au de asemenea viteze de deplasare din gama regimului de deplasament.

Acelasi motor Sole Diesel este oferit de companie si in varianta diesel generator marin, echipamente folosite pe scara larga de foarte multi producatori din domeniul naval. Turatiile acestor generatoare cu motor Sole Diesel sunt de doua tipuri 1500 si 3000 rpm, puterile fiind intre 6 si 105 KVA.

SPAT SA foloseste de mai bine de sase ani solutia de propulsie cu motor Sole Diesel, gama de ambarcatiuni fiind larga, de la agrement la ambarcatiuni de pescuit comercial. De asemenea, firma a folosit deseori pe ambarcatiunile si salupele construite, sau pe altele modernizate, generatoare marine ce au la baza motor Sole Diesel. La cerere, firma SPAT SA, a livrat in calitate de furnizor, atat instalatii de propulsie cat si generatoare marine ce au la baza solutia cu motor Sole Diesel.