Marine Diesel

MarineDiesel este o companie suedeza care produce motoare navale avand ca motor de baza motorul de 8 cilindrii in V, capacitate 6,5 l, de la General Motors, motor folosit cu deosebit succes pe Hummerul militar american.

In afara calitatilor deosebite care il recomanda pentru folosirea in regimuri dure la salupele de interventie si cu misiuni de patrulare, acest model de motor poate inlocui, fara a modifica structura ambarcatiunii, modelele V8 pe benzina, ale producatorilor americani.
In acest fel, remotorizarile diverselor salupe devin foarte simple, acest motor fiind o optiune foarte buna.

Gama de puteri pentru acest motor cuprinde modelele MD170, MD200, MD250, MD300.
Cele patru modele de baza, denumite si : Tigershark, Hammerhead, Stingray şi Barracuda , sunt toate racite cu apă şi echipate cu o pompa mecanica injecţie de combustibil, Stanadyne DB4

Compania a dezvoltat de asemenea si o gama de modele, pe varianta de 6,6 L, cu puteri de la 350 la 500CP, cunoscuta sub denumirea de seria VGT, datorita sistemului turbo cu geometrie variabila, tehnologie ce  îmbunătăţeşte, de asemenea, consumul de carburant pe intreaga gama turatii ale motorului.
 
Noile motoare VGT sunt toate bazate pe configuraţia 6.6L V8, 32 valve, o platformă de deplasare mult mai mare decât alte motoare din gama de aceeaşi putere.
MarineDiesel are o experienta vasta cu diferite tipuri de sisteme de propulsie şi le poate furniza pe acestea împreună cu motoare MarineDiesel ca pachete complete la client.

Ca un producător de motoare noi, firma nu este blocata  de nici brand furnizor, dar poate recomanda un model adecvat, asta neinsemnand ca anumiti clienti nu pot avea propriile preferinţe. Este extrem de benefic pentru client sau operator pentru a achizitiona sistemul motor şi unitatea ca o unitate de propulsie complet de la un singur furnizor,  acest lucru anuland preocupările cu privire la orice problemă ce ar trebui să apară din ”cuplarea” motorului cu propulsia.

Cele mai frecvente tipuri de sisteme de propulsie utilizate cu motoare MarineDiesel sunt  cele de tip sterndrive,  jeturi, şi cele convenţionale cu linie de axe si elice.
Pentru modelele de motoare cu rating ridicat nu sunt optiuni in zona sterndrive-ului si atunci pentru a putea oferi aceasta solutie de propulsie, cu avantajele ei, si in varianta de rating comercial, firma MarineDiesel prin ”satelitul” MarineDiesel Inginerie a dezvoltat un astfel de sistem denumit sterndrive X1, disponibil pana la sfarsitul anului 2010. Acest model va putea fi folosit si in cazul motoarelor de puteri ridicate, capacitatea transmisiei fiind de 1000Nm