Honda Marine

Honda Marine este componenta nautica a fabricantului de renume mondial Honda. Alaturi de alti producatori japonezi, Honda produce motoare pentru aproape toate aplicatiile de la cele navale pana la cele terestre de toate tipurile.

Honda Marine este primul producator de motoare outboard ce a introdus pe piata primul motor outboard in 4 timpi, in urma cu mai mult de 40 de ani. Astazi, spre deosebire de celelalte firme similare, Honda marine nu ofera decat motoare in patru timpi, neavand in oferta outboarduri in doi timpi. Avantajele motoarelor în patru vin din faptul ca sunt mai silenţioase, oferă o eficienţă energetică mai mare, consumuri reduse de combustibil, şi “arderi” mai curate. De asemenea ele se remarca buna fiabilitate si intretinerea usoara, astfel incat reputatia lor a ajuns astazi legendara.

Motoarele outboard in patru timpi de la Honda marine sunt cu 90% mai “curate” decat modelele in doi timpi si datorita faptului ca nici o picatura de ulei nu poate ajunge decat accidental in apa. Emisiile de noxe sunt foarte reduse, respectand cele mai exigente standarde (cum ar fi cel de la California Air Resource) de pe mapamond.

De asemenea, motoarele in patru timpi sunt cu pana la 50% mai silentioase decat cele in doi timpi, modelele de la Honda marine fiind renumite pentru acest lucru. Un alt inconvenient depasit este mirosul specific si fumul prezente la modelele in doi timpi.
„Increderea” este sentimentul pe care il ai folosind motoarele Honda. Fabricarea lor se face la cele mai ridicate standarde de calitate, materialele folosite fiind din cele mai bune si finisajele din cele mai ridicate.

Astfel a fost posibil ca Honda sa castige sase ani la rand premiul CSI al Asociatiei Producatorilor de motoare marine pentru satisfactia clientilor. De aici sloganul : “Usor de intretinut = Usor de iubit “

Una din noutatile tehnologice propuse si promovate de Honda este folosirea ca propulsor a solutiei cu jet, in locul celei cu elice. Aceasta solutie este propusa pentru variantele de 65 CP si 105CP.
Solutia cu jet aduce ce ea toate avantajele pentru care a fost introdusa pe piata ca altenativa de propulsie si anume: posibilitatea navigatiei in ape putin adanci, fiabilitate crescuta, manevrabilitate sporita.
Alaturi de motoarele pentru ambarcatiuni Honda marine propune si waterjet-uri la fel de performante ca si motoarele outboard in patru timpi.