Accesorii ambarcatiuni

Ambarcatiunile de agrement sunt ambarcatiuni specifice unei utilizari private, insasi denumirea de ambarcatiuni a capatat aceasta conotatie (de agrement) in ultimii ani, cel putin pe teritoriul Uniunii Europene. Punerea pe piata a acestor ambarcatiuni, ca de altfel toate procedurile ce stabilesc constructia si folosirea lor, sunt reglementate de o Directiva Europeana adoptata de toate statele membre.

Alaturi de caracteristicile corpului si ale propulsiei foarte mare importanta in diferentierea ambarcatiunilor o are calitatea si nivelul dotarii cu accesorii ale acestora.

Accesoriile pentru ambarcatiuni se pot grupa in functie de destinatie in accesorii de punte, de guvernare, de amenajare, etc; in functie de materialul de baza in accesorii de inox, accesorii de plastic, accesorii din lemn, etc.

Accesoriile din inox, cum ar fi babalele, ochetii, piesele de balustrada, suportii echipamentelor de radionavigatie, etc., sunt confectionate din otel inox lustruit, sunt manufacturate cel mai adesea in Asia, si pot fi gasite in majoritatea cataloagelor distribuitorilor europeni, de unde pot fi procurate.

Cam acelasi lucru se poate spune si despre celelalte accesorii de ambarcatiuni, a caror productie s-a concentrat in zonele asiatice, cele cu costuri de productie mici, mai putin unele echipamente de tehnicitate ridicata care inca se mai produc in Europa.

SC SPAT SA colaboreaza cu cei mai importanti distribuitori de accesorii ambarcatiuni din tari cu mare traditie in constructia si reparatia ambarcatiunilor, cum ar fi : Osculati (Italia) , Tessilmare (Italia), NuovaRade (Italia), Alpa (Olanda), Vetus (Olanda), etc. Acesti furnizori au contracte cu majoritatea producatorilor de profil si , in plus, au in productie proprie un procent de pana la 20% din accesoriile de ambarcatiuni ofertate.

Firma noastra aprovizioneaza lunar, in medie, accesorii ambarcatiuni de la acesti furnizori, atat pentru productia proprie de ambarcatiuni si salupe de servici, cat si pentru diverse comenzi de la clienti, persoane fizice sau juridice.

Pentru a raspunde mai rapid unor solicitari din partea proprietarilor de barci si salupe, firma are permanent in stoc un minim de accesorii ambarcatiuni, in special din categoria celor mai uzuale.

Prin participarea in fiecare an la targuri si expozitii de ambarcatiuni suntem la curent cu toate tendintele din piata, testand in acest fel optiunile “consumatorilor” de agrement nautic.

De asemenea, periodic, vizitam expozitii de profil din Europa in special, ocazii cu care intram in contact cu noi furnizori de accesorii ambarcatiuni, a caror oferta se imbogateste si perfectioneaza in permanenta.